A FONDO Recherchebureau onderzoekt cold cases

Een cold case is een levensdelict (moord of doodslag) of verdwijning waarbij politie en justitie de zaak uitgebreid onderzocht hebben, maar waarbij het niet gelukt is om de zaak op te lossen. A FONDO Recherchebureau onderzoekt coldcases. Nabestaanden kunnen ons inschakelen om de zaak grondig en met een frisse blik te laten analyseren en onderzoeken, in de hoop alsnog belangrijke informatie boven water te krijgen waarmee de waarheid aan het licht komt.

Sommige strafzaken blijven helaas onopgelost op de plank liggen. Nederland telt honderden van dit soort cold cases. Dit is vaak het geval indien er geen verdachten in beeld zijn of deze bij een gebrek aan bewijs niet vervolgd kunnen worden. Voor nabestaanden of andere betrokkenen kan dit veel onbegrip en verdriet veroorzaken. Dit betekent echter niet altijd dat het een opgegeven zaak is. In de loop der jaren kunnen er nieuwe getuigen in beeld komen of er kunnen bijvoorbeeld nieuwe opsporingstechnieken beschikbaar zijn. Kijk bijvoorbeeld naar de zaak van Nicky Verstappen, waarbij er na zoveel jaren toch nog een verdachte in beeld is gekomen.

A FONDO Recherchebureau is gespecialiseerd in het analyseren en onderzoeken van strafzaken. Niet alleen het gehele strafdossier wordt door ons onder de loep genomen, maar ook bijvoorbeeld in beslag genomen goederen worden opnieuw bekeken. Ons doel is natuurlijk dat de resultaten van het onderzoek uiteindelijk leiden tot een heropening van de strafzaak doordat er nieuwe aanknopingspunten worden gevonden. Maar ook als er na een grondige bestudering van het dossier geconcludeerd moet worden dat er geen nieuwe aanwijzingen of bewijsmiddelen gevonden kunnen worden, dan kan dit een positief effect hebben op de nabestaanden. Het kan hen een gevoel geven dat ze er alles aan gedaan hebben om de waarheid op tafel te krijgen, maar dat het helaas gewoon niet mogelijk blijkt. Hopelijk kunnen de nabestaanden dan iets van rust vinden bij die gedachte.

Bent of kent u een nabestaande in een cold case die op zoek is naar hulp?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.